Actie voor reactie

Actie voor reactie

Vorige week schreef ik over 1 regel die ik trouw ben als het aankomt op mijn marketing. Ik begreep van meerdere mensen dat de link die naar de tip leidde, niet bij iedereen werkte. Bedankt voor jullie oplettendheid, bij deze deel ik de tip deze week voor de zekerheid nog een keertje:

Je werkdag begint, je start je computer op en opent je mail. Voor je het weet vliegt je halve ochtend voorbij door het beantwoorden van mailtjes en het uitvoeren van acties die je mailtjes oproepen. Gelijk willen reageren is een sterk instinct. Hetzelfde geldt voor social media. Voor je het weet spring je van de ene link naar de andere en ben je zo weer een half uur verder.

Mail en social media zijn echte tijdslurpers. Natuurlijk zijn ze belangrijk en nodig om je werk te kunnen doen, maar niet alles is even zinvol en het hoeft ook niet allemaal NU. 😃
Is dit ook iets waar jij mee te maken hebt? Probeer dan eens deze simpele regel uit en kijk hoe dit voor jou werkt: 
Actie vóór reactie.

Voordat je ’s ochtends je mail opent of social media berichten gaat beantwoorden ga je eerst zelf een actie uitvoeren. Plaats bijvoorbeeld een blog, verstuur een nieuwsbrief, post een bericht op Twitter, Linkedin of Facebook, schrijf teksten, neem een video op, werk aan je dienst of product en bereid marketingacties voor. Ga daarna pas aan de slag met het uitvoeren van je dienstverlening, het beantwoorden van mailtjes en reageren op social media.

Als je alleen maar tijd aan anderen geeft vergeet je al snel voor je eigen marketing te zorgen, terwijl dat juist zo nodig is om te bouwen aan een gezonde onderneming.

Geef dit dus echt prioriteit en een vaste plek in je ochtendritueel!

Je zult zien dat wanneer je dit structureel toepast al die kleine acties bij elkaar je helpen aan een groter bereik, meer zichtbaarheid en vooral ook meer rust en voldoening in je dag. 
 
Werk jij ook op deze manier? Merk je resultaat en vind je het leuk om anderen hierin te motiveren? Deel je ervaringen in mijn ‘Rots in jouw branding’ Facebookgroep en help elkaar verder.

 

>> Vraag van de week <<

Welke marketingactiviteiten doe jij op structurele basis waarmee je duidelijk resultaat boekt in de groei van je onderneming? 
 
Voel je welkom om hierover verder te praten in mijn besloten Facebookgroep Rots in jouw Branding 

Je vindt hier meer dan 100 andere te gekke onderneemsters die het beste in elkaar naar buiten helpen te brengen. In de groep vind je oefeningen, tips en video’s op gebied van personal branding.

 
Fijne week!

Groetjes, Cora

•••

Nieuwe blogs automatisch in je mailbox?

Laat je mailadres achter en ontvang iedere maandag m’n nieuwste (video)blog GRATIS in je mailbox.

 
 
Geen reacties

Laat een reactie achter