Doe niet zo bescheiden

Doe niet zo bescheiden

Bescheidenheid.

Als ik alleen al naar mezelf kijk kan ik wel een boek vol schrijven over het worstelen met bescheidenheid.
En als ik om me heen kijk naar andere ondernemers ben ik helaas niet de enige.

Waarom? Vraag ik me vaak af. Wat maakt dat we ons regelmatig zo bescheiden opstellen?

Zou het komen omdat een bescheiden houding stiekem ook veiligheid oplevert, zodat je geen enge dingen hoeft te doen zoals hogere prijzen vragen, ergens op een podium te gaan staan of een boek te schrijven?

Een stukje veiligheid heb je altijd wel nodig, maar teveel veiligheid kan je ondernemerschap in de weg zitten.

Eén van mijn klanten – Harriëtte van Rijssel van Picture Yourself As – heeft er een mooie kijk op:

“Alles staat of valt met hoe je bent geprogrammeerd. Heb jij onbewust de overtuiging dat je niet goed genoeg bent? Of dat je er niet of weinig toe doet? Dan sijpelt dat ook door in jouw ondernemerschap. Het is voor jou gewoon geworden jezelf als minder’waard’ig te zien. En nog vervelender: je vindt het volstrekt logisch dat anderen ook zo over jou denken.”


Een interessante gedachte, maar hoe kun je dit ombuigen? 

Aankomende donderdag zal Harriëtte een verdiepingsartikel over dit onderwerp in m’n nieuwe Mightybell netwerk plaatsen. Samen met een hele fijne oefening + werkvel om je overtuiging om te zetten in iets positiefs. 

 

>> Vraag van de week <<

Wanneer zou jij minder bescheiden willen zijn?
 
Voel je welkom om hierover verder te praten in mijn besloten Facebookgroep Rots in jouw Branding 

Je vindt hier meer dan 100 andere te gekke onderneemsters die het beste in elkaar naar buiten helpen te brengen. In de groep vind je oefeningen, tips en video’s op gebied van personal branding.

 
 
Volgende week schrijf ik je over een knoop die ik doorhakte om zelf een stukje bescheidenheid en veiligheid los te laten.

Fijne week!

Groetjes, Cora

•••

Nieuwe blogs automatisch in je mailbox?

Laat je mailadres achter en ontvang iedere maandag m’n nieuwste (video)blog GRATIS in je mailbox.

 
 
Geen reacties

Laat een reactie achter