Online training: Designfulness voor ondernemers

Vanaf januari 2017 > Online training:

Designfulness voor ondernemers

Je visuele identiteit als silent seller

Als kleine ondernemer voer je zelf de regie over het maken van uitingen voor zaken zoals je website, social media en je nieuwsbrief. Onafhankelijk en snel deze uitingen kunnen realiseren zijn belangrijk voor je, maar hoe zorg je ervoor dat ze klanten aantrekken waar je het allerliefste voor werkt?

In de online training: ‘Je visuele identiteit als silent seller’ leer je wat je nodig hebt om een visuele identiteit te ontwikkelen als ruggengraat van al je acties op salesgebied.

Klinkt dit je bekend?:

– Ben jij een bevlogen kleine ondernemer die het belangrijk vindt om dagelijkse communicatie-uitingen zelf te kunnen verzorgen?

– Heb je het idee dat de dingen die je tot nu toe ontwikkelde jouw identiteit nog niet voldoende weerspiegelt, maar loop je vast in je pogingen dit te verbeteren?

– Voel je je vaak gefrustreerd omdat je communicatiemiddelen er ondanks alle tijd die je er in stopt niet uit zien zoals je het in je hoofd had

– Wil je meer weten over de invloed van design op gedrag en hoe je deze kennis in je voordeel kunt gebruiken bij het werven van klanten?

Dan is de online training ‘Je visuele identiteit als silent seller’ iets voor jou!

online training je visuele identiteit als silent seller door studio Neeltje

Hoe werk je je ideeën uit?

Als brand designer voor kleine ondernemers valt het mij op dat het uitwerken van zaken rondom marketing – zoals een website en dagelijkse social media-uitingen – voor veel ondernemers een uitdaging is.

De één gaat aan de slag met online designtools zoals Canva, de ander laat materialen ontwerpen door een kunstacademiestudent en de volgende maakt zelf illustraties met behulp van PowerPoint. Allemaal goed; een mooi voorbeeld van hoe inventief ondernemers zijn.

Helaas ontbreekt het hierin vaak aan een overkoepelende lijn, waardoor ze allemaal losstaande stukjes hebben die bij de ontvanger geen sterke merkbeleving teweeg brengt. Hierdoor verloopt het werven van klanten een stuk moeizamer dan ze zouden willen.
Dit is natuurlijk zonde en niet nodig! 

Maak je de impact die je zou willen?

De afgelopen 7 jaar hielp ik meer dan 100 ondernemers bij vraagstukken rondom hun personal branding en ontdekte ik dat het ontbreken van een sterke visuele identiteit één van de belangrijkste oorzaken is waarom hun uitingen niet leiden tot de klanten die ze verdienen.
Tijdens de vele ontwerpprocessen leerde ik welke kennis en basismaterialen ze misten en wat ze nodig hebben om te komen tot goed ontworpen communicatie-uitingen.

Eén van de grootste drijfveren in mijn werk is ondernemers kennis bij te brengen waarmee ze in staat zijn professionelere middelen te maken en ze te leren hoe ze zelf design in kunnen zetten als de stille verkoper van hun merk.  
Enerzijds omdat ze vaak niet de grote budgetten hebben om iedere keer een ontwerper in te huren en anderzijds omdat ondernemers het belangrijk en leuk vinden om dingen te leren waardoor ze minder afhankelijk zijn van anderen.

Er is veel wat je zelf kunt doen zonder de hulp van een ontwerper, alleen moet je wel weten wat dat is en hoe je dat doet. 
Hiervoor ontwikkelde ik een training waarin ik mijn ervaringen omzet naar praktisch toepasbare kennis die iedere ondernemer zou moeten weten.

Leer de basisprincipes van een succesvolle visuele identiteit

De training ‘Je visuele identiteit als silent seller’ bestaat uit 5 modules waarin je alles leert over het bouwen van een sterke visuele identiteit:

1.  Wat is een visuele identiteit?
Je leert de essentiële onderdelen van een visuele identiteit.

2. Jouw kernwaardes.
Je brengt jouw essentiële waardes in kaart die de basis vormen van je visuele identiteit en al je dagelijkse marketing-acties.

3. Wat maakt een visuele identiteit succesvol?
Je leert de OSCAR formule die zorgt voor een plek in de spotlights.

4. Het ontwikkelen van je visuele identiteit.
Je leert hoe je praktisch een visuele identiteit ontwikkelt. Welke tools kun je gebruiken en hoe gebruik je ze? Hoe handel je als je zaken uitbesteedt?

5. Doorvoeren.
Welke middelen en kanalen zijn geschikt voor je en hoe voer jij je visuele identiteit door? Inclusief gouden tips hoe je design inzet voor een beter converterende website, blog, nieuwsbrief en social media posts.

De training bestaat uit:

– Bovengenoemde modules die je in je eigen tempo kunt doorwerken. De training is vanaf 9 januari 2017 toegankelijk en je hebt dan direct toegang tot alle modules. Om te zorgen dat je gestructureerd aan de slag gaat ontvang je na start een wekelijkse motiverende reminder. 

– Iedere module bevat één of meerdere video’s van maximaal 15 minuten met praktische uitleg en inspirerende voorbeelden van hoe andere ondernemers hun visuele identiteit actief inzetten in het genereren van sales

– Bijbehorende pdf’s met opdrachten en handige spieklijstjes. 

– Een bonus > Je ontvangt als bonus een video masterclass ‘Sexy tekstdesign’. Ik leer je de belangrijkste basics om al je zaken waar tekst in voorkomt aantrekkelijk op te maken en ik laat je zien hoe ik een visitekaartje van a tot z ontwerp. 

online training je visuele identiteit als silent seller door studio Neeltje

Aan het eind van de training weet jij:

– Hoe je je visuele identiteit kunt inzetten als belangrijk middel in je salesproces.

– Wat jouw persoonlijke kernwaardes zijn die in je visuele identiteit tot uiting moeten komen.

– Wat je nodig hebt om een sterke visuele identiteit te bouwen.

– Welke stappen jij kunt nemen om dit voor elkaar te krijgen.

– Hoe je zelf je dagelijkse uitingen kunt verbeteren

– Praktische kennis over het gebruik van bestandsformaten, kleur en maatvoering (+ handige spieklijstjes met formaten voor de meest gebruikte social media kanalen).

Bovenal hoop ik je te inspireren en enthousiast te maken over de kracht van design, zodat je te gekke middelen gaat maken!

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Wat je haalt uit deze training is aan jou.

Wees je ervan bewust dat design een onderdeel is van je salesproces, maar dat het alleen werkt in combinatie met een goede marketingstrategie. Spetterende designs zullen je zeker een voorsprong geven, maar zie het als deel van het geheel

Ik ga je niet beloven dat je na de training een volleerd designer bent en ik kan je helaas niet garanderen dat je visuele identiteit na de training helemaal spic en span is. Wel kan ik je verzekeren dat wanneer je bepaalde basisregels toepast, je communicatiemiddelen met sprongen verbeteren

Met de training wil ik een stuk bewustwording teweeg brengen en je laten zien wat er mogelijk is. Ik wil je tonen dat je in de professionalisering van je communicatie veel zaken zelf kunt doen zonder hulp van een ontwerper. 
Je leert het meeste door zelf aan de slag te gaan en te ontdekken wat jou ligt op dit vlak. Het werken aan je visuele identiteit is een proces wat continue groeit.

Ik kan me voorstellen dat je door de training stappen neemt waar je graag feedback op zou willen ontvangen om te kijken of je de kennis goed toepast. Daarom heb je de keuze om de online training aan te vullen met persoonlijke coaching. Verderop lees je onder het kopje ‘Investering’ de verschillende opties.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik kwijt met het volgen van de training?
Je kunt zelf indelen hoeveel tijd je per week investeert in de training. De modules zijn dusdanig opgebouwd dat er een logische volgorde zit in de stappen die je kunt zetten.

Per module zitten videolessen die variëren qua tijd, maar die nooit langer duren dan 15 minuten. Aanvullend zitten hier opdrachten bij.
Het is aan jouw enthousiasme hoeveel tijd je steekt in het toepassen hiervan. Wel heb je er het meeste profijt van wanneer je vaste momenten inplant om daadwerkelijk met de training aan de slag te gaan. 


Is de training meer geschikt voor starters of juist voor ondernemers die al langer bezig zijn?
Of je net start of al langer bezig bent maakt voor de training niet uit.
Wel is het van belang of je een helder beeld hebt van welke diensten of producten je te bieden hebt en welke kwaliteiten je bezit om je vak uit te oefenen.
Hoe concreter je weet wat je wilt bereiken en uit wilt stralen, des te makkelijker het is om gerichte beslissingen te nemen over de visuele vertaling hiervan.

In de training starten we met oefeningen om dit goed in beeld te brengen, maar wanneer je echt nog in het beginstadium van je ondernemerschap zit raad ik je aan je eerst te verdiepen in basiskennis over marketing voordat je aan de slag gaat met een training over je visuele identiteit. 


Hoe lang heb ik toegang tot de training?
Je hebt levenslang toegang. De pdf’s kun je bovendien makkelijk downloaden.

Wat als tijdens de training blijkt dat ik het ontwerpen van mijn visuele identiteit en communicatiemiddelen toch liever uitbesteed?
Mijn insteek is dat je met de kennis uit de training zelf aan de slag kunt. Ontdek je tijdens de opdrachten dat het je moeilijker valt dan je gehoopt had, dan zal de training je handvaten bieden wanneer je een ontwerper inschakelt.
Daarom besteed ik tijdens de training ook aandacht aan het aansturen van een ontwerper. Ik leg je uit hoe je aan een goede ontwerper komt en hoe je een ontwerper goed leert aan te sturen. Dit zijn belangrijke zaken die onnodige ruis, langdradige processen en hoofdpijn voorkomen ;-)
Zelfs al ga je niet letterlijk aan de slag met de kennis uit de video’s, ze geven je waarschijnlijk wel veel inspiratie voor het ontwikkelen van concepten voor je middelen en acties. 


Wat als ik niet tevreden ben over de inhoud van de training? 

Ik vind het belangrijk dat mijn training aansluit bij je verwachtingen. Ben je na aanschaf niet tevreden, laat me weten wat je mist zodat ik kan kijken hoe ik je beter kan helpen met de vragen die je hebt.  


Is er een belastingvoordeel op de training?
Ja, je mag dit van de belasting aftrekken.

 
Waarom ben ik bij jou aan het juiste adres?
Door mijn ervaring in het helpen van kleine ondernemers weet ik goed waar ze mee worstelen en wat de zaken en inzichten zijn waarmee ze in de praktijk resultaat behalen. Ik ken alle platformen en middelen die ze gebruiken uit m’n duimpje en omdat ik zelf een kleine ondernemer ben weet ik hoeveel tijd en inzet het kost om dit allemaal draaiende te houden.
Na mijn studie Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum en Advertising aan de kunstacademie werkte ik 5 jaar als activiteitenbegeleider in een Grafisch Atelier voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn didactische vaardigheden zijn hierdoor goed ontwikkeld en ik ben er een kei in moeilijke zaken rondom design makkelijk te maken. 
 
Andere vragen? 
Heb jij een andere vraag over de training of zoek je op een andere manier ondersteuning? Stuur een mailtje naar cora@studioneeltje.nl dan ontvang je binnen twee werkdagen antwoord.


Investering

Zin om aan de slag te gaan? Je kunt kiezen uit drie varianten:

– Online training.
Toegang tot de online training om deze op eigen gelegenheid en in je eigen tempo te volgen.
Investering: € 147,- ex. btw

– Online training + 2 uur aan persoonlijke coaching via Skype of bij mij in de studio in Barendrecht.
Tijdens de coaching geef ik je feedback en ondersteun ik je met kleine designhandelingen waar nodig.
Investering: 
€ 297,- ex. btw 

– Online training + livedag in Barendrecht in de sfeervolle trainingsstudio van Rooskleurig. 
Tijdens de livedag ontmoet je andere deelnemers van de training. We geven elkaar live feedback op de materialen die je naar aanleiding van de training ontwikkelde. Van elkaar leer je! Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen. De groepjes hou ik expres klein, tot maximaal 4 personen, zodat iedereen de ruimte heeft om aan bod te komen.

De dag duurt van 10:00 tot 15:00. Een lekkere lunch is inbegrepen.
De livedag vindt meerdere keren per kwartaal plaats. Je ontvangt een datumprikker om je in te schrijven voor een datum die jou het beste schikt.
Investering: € 397,- ex. btw


Early Birds Aanbieding > gratis ‘Keeping things together’ werkmap

Studio-Neeltje-map-01De training is vanaf 7 januari 2017 beschikbaar. Ik kijk er enorm naar uit om je als deelnemer te verwelkomen.

Bovengenoemde prijzen zijn kennismakingsprijzen en gelden voor iedereen die zich aanmeldt voor 7 januari.
Ben jij één van deze eerste enthousiastelingen? Dan ontvang je als Early Bird ook een GRATIS handgebonden Studio Neeltje ‘Keeping things together’ A5 werkmap t.w.v. € 35,- Hierin kun je je trainingsmaterialen overzichtelijk bij elkaar bewaren.    

 

 

Ja! Ik wil werk maken van mijn visuele identiteit en doe mee met de online training

Vul onderstaand formulier in, dan ontvang je van mij een bevestiging en een factuur. De gratis map ontvang je in de eerste week van januari.
Bestel je de training inclusief persoonlijke coaching, dan neem ik contact op voor het maken van een eerste afspraak.

Goed om te weten! Studio Neeltje levert alleen diensten en online producten aan ondernemers. Online aankopen vallen daarom onder webwinkelrecht voor Business 2 Business. Lees mijn Algemene Voorwaarden hier