Tijd is niet je probleem

win-actie brainstormsessie

Tijd is niet je probleem

Herken je dit? ’s Nachts lig je stuiterend in je bed. Je hebt een geweldig idee waar jij anderen mee verder zou kunnen helpen. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een online programma, het schrijven van een boek of het realiseren van een te gek product.
Je ziet al helemaal voor je wat dit teweeg zou brengen; groei, geluk, liefde, geld. Maar dan…

…Dan wordt het ochtend. Broodtrommels moeten gevuld, mailtjes moeten worden beantwoord, je hypotheek moet worden betaald en je idee kruipt weer terug in bed, waar hij comfortabel blijft sluimeren.

Dit kabbelt zo door. Je doet je dagelijkse dingen, maar diep van binnen blijft het aan je knagen. ‘Hoe zou het zijn als…’
Dit kan zorgen dat je ervaart dat je niet vooruit komt en niet kan ondernemen zoals je het graag zou willen.

Veel ondernemers worstelen met ideeën en plannen die om één of andere reden maar niet van de grond komen. Ze worden vaak weggemoffeld onder het excuus dat het aan tijd ontbreekt om het allemaal uit te werken, maar tijd is niet het probleem.

Als je iets echt graag wilt, iets wat diep zit gelinkt aan je missie en een bepaald doel wat je wilt behalen, dan maak je er tijd voor. Dus ‘hoe belangrijk is het voor me?’, is de vraag die je jezelf eigenlijk moet stellen.


Maak ruimte voor de dingen waar je van houdt

Illustrator David Litchfield heeft een mooie kijk op het maken van tijd:

I love to find time for doing what I love.

Zijn verhaal toont dat door juist ruimte te maken voor datgene waar je van houdt en belangrijk vindt er prachtige dingen in werking worden gezet. Dingen die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

Gun jezelf die ruimte en het avontuur om die commitment te maken. 
Start vandaag, al is het maar klein. 


Winnen: ‘Get your drive alive’ brainstormsessie

Lastiger wordt dit als je wel een goed beeld hebt bij wat je wilt bereiken, maar niet helder hebt hoe je dit kunt bereiken. 

Ik vind het heerlijk om hierover te brainstormen. 
Gewoon, omdat ik snel overzie hoe je van A naar Z komt, ik vele wegen weet in het praktisch uitwerken van plannen en ik het gewoon doodzonde vind als jouw talent blijft sluimeren in bed. Daar lig ik dan weer wakker van ;-)

Brainstormen en mensen helpen om hun plannen te realiseren is iets wat ik meer plek ga geven in mijn onderneming. Ik krijg er energie van en daarom maak ik er met alle liefde meer tijd voor vrij.
Design kan hiervan een onderdeel zijn, maar hoeft niet. 

Als kleine opwarmer geef ik daarom deze week een ‘Get your drive alive’ brainstormsessie van 1 uur weg.
In de sessie help ik je op weg om concreter te krijgen wat je kunt doen om je idee tot leven te brengen. De sessie kan plaats vinden via Skype of bij mij aan tafel in Barendrecht.

Lijkt het je wat? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is lid worden van mijn Rots in jouw Branding groep en dit bericht te liken.

De winnares is inmiddels bekend gemaakt, maar heb je interesse in een brainstormsessie dan ben je natuurlijk van harte welkom om te bellen voor een afspraak.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter