De foto die ik het liefste weg zou stoppen

Studio Neeltje trakteert

De foto die ik het liefste weg zou stoppen

Jeej! Studio Neeltje bestaat 7 jaar. Omdat 7 voor mij een speciaal getal is, luid ik de volgende 7 jaar in met een te gekke win actie. 

Maar eerst neem ik je mee naar 2009 en deel ik een foto die ik het liefste diep weg zou stoppen…
(voel je vrij om direct door te scrollen naar de actie :-)

 

studio-neeltje-boerinmetkiespijn

In 2009 was Studio Neeltje een webshop met geïllustreerde passe-partouts voor babyfoto’s. Om mijn producten te verkopen (social media stond destijds nog in de kinderschoenen) stond ik vol verwachting met een stand op een festival in Rotterdam Noord. 

Ik verkocht niets. Het festival duurde twee dagen…

Bovenstaand zie je de foto die mijn vriend toen maakte. Ik heb de foto benoemd tot de ‘boerin met kiespijn’ foto. 
Toen we deze week de foto weer zagen moesten we best wel grinniken, maar destijds heb ik er zeker wel wat traantjes om gelaten. 

Nooit meer onzichtbaar

Na dit festival modderde ik nog een poosje aan met de webshop. Met Koninginnedag stond ik opnieuw hoopvol in een kraampje, maar het enige wat ik verkocht was een bellenblaas die ik had neergezet om de kraam te decoreren. Grrr.

Hierop nam ik me voor dat ik mezelf nooit meer in zo’n situatie wil plaatsen waarin je weet dat je iets moois kunt bieden, maar waarin je niet wordt gezien.
Sterker nog, ik vind dat niemand zichzelf onzichtbaar zou moeten voelen. Ongeacht of je nu kleine of grote dingen biedt. 

Het zaadje van één van mijn grootste drijfveren – ondernemers helpen erkenning te krijgen voor hun talenten – is toen gelegd. 

M’n webshop sloot ik kort na Koninginnedag en ik nam een coach in de arm gespecialiseerd in creatieve ondernemers. Voor mij destijds een goede stok achter de deur om serieuze acties te nemen en knopen door te hakken.

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en herbouwde ik de studio tot zoals het vandaag is. Eind 2012 zegde ik mijn part-time baan in loondienst op en sindsdien werk ik volledig zelfstandig. Natuurlijk stootte ik nog regelmatig mijn neus met van alles en nog wat, maar ik had het voor geen goud willen missen.

 

Studio Neeltje quote eventually everything connects charles eames
Soms heb je de hulp van een ander nodig

Hoe de komende 7 jaren gaan lopen durf ik niet te zeggen. Opnieuw heb ik een coach in de arm genomen om de basis die ik heb gelegd weer verder vorm te geven. Ik weet zeker dat dit ook weer bijzondere leermomenten gaat brengen en dingen samen zal brengen. Soms heb je hierin echt even de hulp van een ander nodig. 

Eén van de dingen waarmee ik aan de slag ga, is het geven van trainingen op gebied van personal branding, zowel live als online. Ik ben al zo lang met het idee aan het spelen, ik voel dat de tijd is gekomen om dit meer ruimte te geven. Superspannend!

Ik ga in samenwerking met Roos Anemaet van Rooskleurig trainingen geven en vanaf 7 januari zal ook de online training ‘Designfulness voor ondernemers’ beschikbaar zijn. Hierin leer je hoe je via design makkelijker klanten aantrekt die écht bij je passen en hoe je design in kunt zetten als ruggengraat van je salesproces.

Ik kijk er naar uit om hiermee te starten.

Win een online training * deelname gesloten *

De online training heeft 3 varianten en om mijn ‘verjaardag’ en de komst van deze nieuwe fase te vieren geef ik van iedere variant 1 training kado.

Op deze pagina lees je wat de training precies inhoudt en wat de 3 varianten zijn.

Tip! Ben je enthousiast over de training, dan kun je je alvast inschrijven. Tot 7 januari geldt een aantrekkelijke Early Bird bonus.
Wanneer je je inschrijft ding je alsnog gewoon mee om een gratis plek te winnen via m’n verjaardagsactie.

Rots in jouw Branding

In aanloop naar de training ben ik een Facebook groep gestart: Rots in jouw Branding. Hierin kun je terecht met je vragen op gebied van Personal Branding en andere ondernemers ontmoeten om elkaar op dit gebied te ondersteunen en inspireren. Ik zal er regelmatig berichten posten met tips die ik verder nergens anders deel.

Voeg je toe aan de groep

Ken je andere leuke ondernemers voor wie deze groep interessant is, nodig ze dan gerust uit of stuur de link door.  

 
2 Reacties
 • Harriëtte van Rijssel

  10 november 2016 at 17:49 Beantwoorden

  Hoi Cora,

  Wat mooi om jouw verhaal te lezen! En wat ben ik blij dat je destijds toch hebt doorgezet. Samenwerken met jou is altijd een feestje, dus die slingers op de beruchte foto hangen er niet voor niets :-). Ik vind het iedere keer weer verbazingwekkend hoe snel jij begrijpt wat iemand nodig heeft en daar dan direct leuke ontwerpen bij weet te maken. Op naar de komende zeven jaar!
  Groetjes, Harriëtte van Rijssel

  • Cora Verhagen

   10 november 2016 at 20:28 Beantwoorden

   Dank je Harriëtte, wat lief dat je dat schrijft! Ik heb dan ook hele leuke klanten om samen mee te feesten :-)) Die slinger heb ik trouwens nog steeds, een mooie reminder dat aan alle vervelende dingen ook altijd een mooi randje zit.

Laat een reactie achter