Gratis playsheet >> Zet het in perspectief

Verbeter je communicatie, breng eerst je kern in kaart
gratis playsheet

Gratis playsheet >> Zet het in perspectief

Het gebeurt ons allemaal wel eens een keer. Je loopt vast rondom de processen van je communicatie.
Je wilt stappen maken, maar het lijkt maar niet uit je 
(teken)pen te komen.

Je worstelt met het ontwerp van je visitekaartje, de teksten op je website of je bent gefrustreerd omdat je nog steeds niet met het sturen van nieuwsbrieven bent begonnen.

In dit soort situaties blijf je vaak steken op zaken rondom de uitwerking, terwijl je eigenlijk een laag dieper zou moeten kijken.

Wanneer bij mij bijvoorbeeld een ontwerpproces niet lekker loopt, dan komt dat 9 van 10 keer vooral omdat ik vooraf niet helder genoeg in kaart heb gebracht wat het doel is en wie er bereikt moet worden.

Zet het in perspectief

Een communicatie-uiting is niets anders dan een oplossing voor een boodschap die overgebracht moet worden.
Wat jouw beste oplossing is, is afhankelijk van je dieper liggende motivaties. Waarom doe je de dingen die je doet en wat is hierin je doel?

Het zijn vragen die mij de afgelopen tijd zelf ook flink bezig houden.
Het is goed om hier regelmatig bij stil te staan merk ik. Je antwoorden geven zoveel input voor het maken van beslissingen over de uitwerking.

Om dit helder te krijgen, helpt het enorm om dingen uit je hoofd te halen en op papier te zetten.
Wanneer je hierbij je gedachtes ook nog eens koppelt aan een visueel anker werkt dat veel sterker dan alleen dingen op te schrijven.

Daarom maakte ik een gratis playsheet + video-uitleg waarin de Eiffeltoren een rol speelt. Hij heeft me niet losgelaten ;-)
Op het playsheet vind je een set belangrijke vragen waarmee je dingen in perspectief kunt zetten.

Abonnees van m’n Neeltjezine ontvingen hem vandaag in hun mailbox. Wil jij hem ook ontvangen
laat dan hier je mailadres achter. Je krijgt dan tevens iedere maandag frisse personal branding inspiratie gratis in je mailbox.

>> Leuk detail <<  

Mijn vriend Michel maakte de illustratie voor de playsheet, voor hem een symbolische opdracht, omdat hij op dit moment ook zaken flink in perspectief aan het zetten is.  
(Als iemand nog een goede handsome looking illustrator zoekt… ;-) 

 

Waar het ene ontstaat, volgt het andere 

Met het beantwoorden van de vragen ben je er natuurlijk nog niet. Ze zijn een eerste aanzet op weg naar betere communicatie, maar wel een extreem belangrijke.

Waar het ene ontstaat volgt het andere. Het playsheet krijgt daarom ook zeker nog een vervolg. Meer daarover een andere keer.
 
À Suivre!

>> Vraag van de week <<

Wanneer heb jij voor het laatst stil gestaan bij je motivatie achter je werk? Wat zou het je kunnen brengen als je de oefening deze week uitvoert? 

Praat hierover verder in mijn besloten Facebookgroep ‘Rots in jouw Branding’. In de groep vind je gelijkgestemden, oefeningen, tips en video’s op gebied van personal branding, die ik verder nergens anders deel. Voel je welkom!

 

Geen reacties

Laat een reactie achter