Zo val je op via de vorm van je visitekaartje

Zo val je op via de vorm van je visitekaartje

Het meest gekozen formaat voor je visitekaartje is 85 x 55 mm. Dit is een fijn formaat en makkelijk uit te delen.
Toch is het interessant om na te gaan of je in jouw geval kunt kiezen voor een afwijkend formaat. Een formaat wat gelijk een gesprek teweeg brengt op het moment dat je hem uitdeelt.

In bovenstaande video geef ik drie voorbeelden uit de praktijk en geef ik je aan het einde een tip voor een grote inspiratiebron op dit gebied.
Bekijk de video of lees verder voor een korte samenvatting:

 

In de video geef ik 3 praktijkvoorbeelden:

1.  Een iets groter kaartje
Een groter kaartje valt net even meer op en wordt minder snel uit het zicht weggestopt. Zeker wanneer je op beurzen en markten zullen mensen het sneller pakken.
Je kunt ervoor kiezen om de voorzijde rustig te houden en proberen het design zo te maken dat het een eyecatcher is wat mensen bijvoorbeeld op een memobord hangen.
Ook kun je een ruimte open laten om op te schrijven. Handig voor een persoonlijke boodschap of kortingscodes als je een webshop hebt.

2. Visualiseer je beroep, voorbeeld 1
Kijk eens of je in je visitekaartje iets kunt visualiseren wat met jouw beroep heeft te maken. In het voorbeeld laat ik het kaartje zien van Studio Blikvanger van Cynthia Bartelomij en Wineke de Knegt, zij stylen evenementen. Het kaartje heeft de vorm van een ticket en heeft aan de uiteindes geperforeerde randjes waardoor je afscheurbare kaartjes krijgt. Cynthia’s naam en telefoonnummer staat op de ene uiteinde en die van Wineke op de andere. Zo hebben ze toch allebei een eigen kaartje :-)
In het kaartje zijn verschillende afwerkingen gebruikt – ronde hoekjes en perforatierandjes – wat het een stuk speelser maakt. 

3. Visualiseer je beroep, voorbeeld 2
Je kunt ook juist kiezen voor een kleiner kaartje. Angela van Oeffelen schrijft educatieve teksten en voor haar kaartje hebben we daarom gekozen voor een ieniemini notitieblokje met magneet, zodat je deze kunt gebruiken als boekenlegger voor studiemateriaal. 
Dit past helemaal bij Angela’s beroep en is een kaartje wat ook nog eens erg nuttig is. Omdat we er een leuk patroon op hebben verwerkt vanuit haar huisstijl ziet het er niet reclame-achtig uit en gooit een ontvanger het ook niet zo snel weg. Zo blijf je onder de aandacht.

•••

Vond je dit handige tips? Deze video is een vervolg op mijn eerdere video: ‘5 ideeën voor de achterkant van je visitekaartje’.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter